Heiner Lück: Alma Leucorea. Eine Geschichte der Universität Wittenberg 1502 bis 1817.: Halle, Universitätsverlag Halle-Wittenberg, 2020, 368 o. - Szabó, Andás (Egyháztörténeti Szemle, 2022)
Heiner Lück, a hallei egyetem professzor emeritusa összefoglaló monográfiája a wittenbergi egyetem történetéről.