Bácskai, kalocsai sárközi és kiskunsági tanulmányok társadalomról, nemzetiségekről és egyházakról: Bárth János: Népesség, társadalom, egyház. Negyven tanulmány a Duna-Tisza közéről. Kecskemét, Kecskeméti Katona József Múzeum, 2024 (terjedelem 400 oldal) - Fábián, Borbála (Egyháztörténeti Szemle, 2026)
Bárth János 80. születésnapja alkalmából megjelent az elmúlt 20 év tanulmányaiból készült tematikus válogatás 40 tanulmány 400 oldalon.