Egyház – irodalom – tudomány. Kis János (1770–1846): Szerk. Fórizs Gergely – Kertész Botond – Vaderna Gábor Reciti – Evangélikus Országos Gyűjtemény, Bp. 2021. 263 o. Evangélikus Gyűjteményi Kiadványok. Új sorozat. B-sorozat 3. kötet. - Bodnár, Krisztián (Egyháztörténeti Szemle, 2022)
A kötet az egykori püspöknek, költőnek és tudományszervezőnek, Kis Jánosnak állít emléket. A szinte teljesen elfeledett egyházfi munkásságát egy 2020 őszén tartott konferencián idézték meg az előadók, számos tudományterület felől vizsgálva az életművet. Az ott elhangzott felszólalások szerkesztett változatát tartalmazó, hiánypótló kiadvány célja az, hogy ennek az oeuvre-nek a feltárása révén Kis János visszanyerhesse méltó helyét mind egyházi, mind világi téren.