Skarica Máté élete és munkássága: (A 450 éve született ráckevei reformátor emlékezete) - Miskei , Antal (Egyháztörténeti Szemle, 2024)
A tanulmány Szegedi Kis István legközelebbi tanítványának és munkatársának, Ráckeve református lelkipásztorának, Skarica Máténak állít emléket, amely a prédikátor születésének 450. évfordulójára készült el, áttekintve a téma és a korszak releváns szakirodalmát. A prédikátor életrajzában a családfa és a családi kapcsolatrendszer mellett Ráckeve korabeli története, Skarica Szegedi Kishez fűződő viszonya éppen úgy megjelenik, mind peregrinációja, református kapcsolatrendszere és utazásai.