Egyház és hatalom viszonya az ókortól napjainkig (Egyháztörténeti Szemle, 2023)
E számunk első négy tanulmánya előadás formájában elhangzott 2022.11.11-én a Károli Gáspár Református Egyetemen a Magyar Történelmi Társulat Egyháztörténeti Tagozata és a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara által közösen szervezett Egyház és hatalom viszonya az ókortól napjainkig című konferencián.A konferencia szervezői: Horváth Emőke, Sarnyai Csaba Máté és Vassányi Miklós Időpont: 2022. november 11., péntekHelyszín: KRE Rektori Hivatal, Szivarterem(1088 Budapest, Reviczky utca 6.) Dékáni köszöntő: Dr. habil. Horváth Géza, KRE BTK DékánElnöki köszöntő: Prof.dr. Hermann Róbert, a MTT elnökeA konferencia előadói:Vassányi Miklós, Bubnó Hedvig, Balogh Judit, Sarnyai Csaba Máté – Puchinger Noémi, Horváth Orsolya,Dienes Dénes, Horváth Emőke, Máté-Tóth András.